Despre mine

Salvez lumea de discursuri plictisitoare

Salut! Eu sunt Ovidiu și m-am născut pentru prima oară la Târgu Mureș, în anul 1988, într-o familie foarte iubitoare.

După un liceu de matematică-informatică, 4 ani de politehnică și 3 ani de vânzări B2B, m-am născut pentru a doua oară la Cluj, pe 20 mai 2013, în ziua în care am împlinit 25 de ani și mi-am prezentat ultima demisie din viața mea.

Acela a fost momentul în care am descoperit că atunci când îți urmezi chemarea, Universul îți va deschide uși acolo unde înainte erau doar ziduri, cum spunea foarte frumos Joseph Campbell.

*

1988

Târgu-Mureș

2013

*

Cluj-Napoca

DSC_8281
DSC_8477
 

În Mai 2013 eram membru de 9 luni de zile în clubul Toastmasters Cluj și tocmai câștigasem primul meu titlu național. Știam că nu e suficient.

Știam că e nevoie să investesc timp, bani și energie pentru a deveni unul din cei mai buni speakeri din Europa.

Așa că primii pași au fost să mă înscriu la cursul de public speaking al lui Andy Szekely, Speaker Elite, la Bootcamp-ul Speaker Mastery și să încep să-i studiez pe cei mai buni speakeri din străinătate.

Rezultatele au venit în scurt timp: de 3 titluri Europene Toastmasters (Frankfurt 2014, Boras 2015 și Berlin 2017), de 3 ori vicecampion European Toastmasters (Frankfurt 2014, Boras 2015 și Timisoara 2016), plus alte 17 titluri naționale. Toate acestea mi-au confirmat că sunt pe drumul cel bun, dar nu mă opresc aici. Marele meu obiectiv este să devin campion mondial la public speaking.

În momentele în care iei decizii, destinul tău prinde forma (Tony Robbins). Și așa a fost. Pentru că mi-am dorit enorm să îi ajut pe cei din jurul meu să fie mai încrezători, să comunice mai clar și mai captivant, am pus bazele mai multor proiecte:

În iunie 2013 am creeat 5MS – 5 Minute Speeches, franciza de evenimente de public speaking, care astăzi numără peste 40 de ediții în Cluj și a ajuns și în Timișoara, Iași, Brașov, Oradea și București.

Ca urmare a premiilor obținute la concursurile naționale și internaționale am început să fiu invitat ca speaker și moderator la evenimente importante din România: Business Days, Tedx sau Afaceri.ro, iar în aprilie 2014 am pus bazele celui de-al doilea proiect: Atelierul de Life Speaking, cu peste 200 de absolvenți și peste 20 de ediții.

Este un training intensiv de 3 zile la munte, plin cu exerciții care îi ajută pe participanți să devină mai încrezători, mai naturali și mai buni comunicatori.Un an mai târziu, în Ianuarie 2015 am pornit cel de-al treilea proiect: Focul Vocației, tot un curs de 3 zile, care are scopul de a ajuta cât mai mulți oameni să își descopere vocația și să o monetizeze.
 
Cu toate acestea, sunt tot un om și eu. Am pasiuni: îmi place actoria, teatrul de improvizație, ador să merg la karaoke, să citesc cărți SF și să urmăresc meciurile echipe mele favorite – Manchester United.
 

Am puncte sensibile la care lucrez de zor să le îmbunătățesc: sunt perfecționist, prea competitiv, încăpățânat, uneori egocentrist.


Și am o misiune clară în viață: sprijin oamenii să devină mai Credibili, mai Vizibili și mai Prosperi, ajutându-i să construiască prezentări Clare, Captivante și Convingătoare pe care să le livreze cu Încredere, Naturalețe și Entuziasm. Fac acest lucru prin intermediul ședințelor de consultanță, training-urilor intensive și cursurilor online.


Îmi doresc ca într-o zi să te cunosc mai bine și pe tine și cine știe ce urmează de acolo…